Έανφριθ της Βερνικίας - significado y definición. Qué es Έανφριθ της Βερνικίας
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Έανφριθ της Βερνικίας - definición


Έανφριθ της Βερνικίας         
Ο Έανφριθ (Eanfrith, 590 - 634) ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα βασιλιάς της Βερνικίας από το 633 έως το 634. Ήταν μεγαλύτερος γιος του Έθελφριθ της Βερνικίας και της Άχα της Ντέιρα. Ο πατέρας του είχε κυβερνήσει εκτός από την Βερνικία και το γειτονικό βασίλειο της Ντέιρα στα νότια, σκοτώθηκε σε μάχη εναντίον του Ράεντβαλντ της Ανατολικής Αγγλίας (616) ο οποίος είχε δώσει άσυλο σε έναν πρίγκηπα της Ντέιρα διεκδικητή του θρόνου τον Έντουιν της Νορθουμβρίας.
Θεοδώριχος της Βερνικίας         
Ο Θεοδώριχος της Βερνικίας, ο τέταρτος Αγγλοσάξονας βασιλιάς της Βερνικίας (572 - 579) ήταν ένας από τους γιους του Ίδα της Βερνικίας διάδοχος του μεγαλύτερου αδελφού του Έθελρικ της Βερνικίας. Δεν είναι γνωστά πολλά γεγονότα σχετικά με την ζωή του Θεοδώριχου καθώς αναφέρεται ότι ο Ούριεν, βασιλιάς της Ρέγκεντ υπέταξε τον Θεοδώριχο και τους γιους του ύστερα από τριήμερη πολιορκία στο νησί του Λίντισφαρν.
Άντα της Βερνικίας         
Ο Άντα της Βερνικίας, ο τρίτος Αγγλοσάξονας βασιλιάς της Βερνικίας (560 - 568) ήταν γιος του Ίδα της Βερνικίας του ιδρυτή του βασιλείου της Βερνικίας και διάδοχος του Γκλάππα της Βερνικίας, τον διαδέχθηκε ένας από τους αδελφούς του ο Έθελρικ της Βερνικίας.