Έγκλημα και μνήμη - significado y definición. Qué es Έγκλημα και μνήμη
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Έγκλημα και μνήμη - definición


Έγκλημα και μνήμη         
  • 200px
ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΤΙΈ ΝΤΕΝΈΝΞ
Το Έγκλημα και μνήμη (γαλλικός τίτλος: Meurtres pour mémoire) είναι γαλλικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Ντιντιέ Ντενένξ, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1983. Παραπέμπει σε μια οδυνηρή για τη Γαλλία σελίδα του πολέμου της Αλγερίας, είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα και αυτό που τον έκανε γνωστό στο αναγνωστικό κοινό.
Κρυφή μνήμη         
  • Συσχετιστική οργάνωση κρυφής μνήμης συνόλου 4 γραμμών
  • Κύριας Μνήμης]]
  • Τυπική οργάνωση κρυφής μνήμης ΚΜΕ
Στην πληροφορική και στην ηλεκτρονική μηχανική κρυφή μνήμη (cache memory) καλείται η μνήμη υπολογιστή η οποία αποθηκεύει μία συλλογή από δεδομένα, τα οποία αποτελούν αντίγραφα τιμών που βρίσκονται κάπου αλλού. Το γνωστότερο παράδειγμα κρυφής μνήμης είναι η κρυφή μνήμη του επεξεργαστή, η οποία μεσολαβεί μεταξύ της κεντρικής μνήμης RAM και της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας (ΚΜΕ). Η διαφορά με την προσωρινή μνήμη (buffer) είναι ότι αυτή ορίζεται από το λειτουργικό σύστημα ή από ένα πρόγραμμα, ενώ η κρυφή μνήμη έχει προκαθορισμένο το υλικό της μέρος. Δηλαδή η προσωριν
Έγκλημα στον Νείλο         
  • Το ποταμόπλοιο ''"P.S. Sudan"'', πάνω στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του έργου το 2004
ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚΆΘΑ ΚΡΊΣΤΙ
Έγκλημα στο Νείλο
Το Έγκλημα στον Νείλο - (Death on the Nile) είναι αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό. Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε στην Αγγλία, την 1η Νοεμβρίου του 1937, από τις εκδόσεις "Collins Crime Club", ενώ το 1938 κυκλοφόρησε και στις Η.Π.Α, από τον εκδοτικό οίκο "Dodd, Mead and Company".