Ίγκορ Σουβάλοφ - significado y definición. Qué es Ίγκορ Σουβάλοφ
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Ίγκορ Σουβάλοφ - definición


Ίγκορ Σουβάλοφ         
  • Ο Ίγκορ Σουβάλοφ
ΡΏΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ
Ιγκόρ Σουβάλοφ
Ο Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σουβάλοφ (ρωσικά: Игорь Иванович Шувалов, γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1967)Επίσημο βιογραφικό στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης είναι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός. Από τον Μάιο του 2012 υπηρετεί ως πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσίας, στην σημερινή κυβέρνηση του Προέδρου Πούτιν.
Ίγκορ Κουρτσάτοφ         
  • Ο Κουρτσάτοφ σε ρωσικό γραμματόσημο του 2003
  • Ανδριάντας του Κουρτσάτοφ στο κέντρο διοικήσεως του Πεδίου Δοκιμών του Σεμιπαλάτινσκ
ΣΟΒΙΕΤΙΚΌΣ ΠΥΡΗΝΙΚΌΣ ΦΥΣΙΚΌΣ
Ο Ίγκορ Βασίλιεβιτς Κουρτσάτοφ (ρωσ. Игорь Васильевич Курчатов, Ιανουάριος 1903 – 7 Φεβρουαρίου 1960), ήταν Σοβιετικός πυρηνικός φυσικός, γνωστός κυρίως ως ο επικεφαλής του σοβιετικού προγράμματος ατομικής βόμβας. Μαζί με τους Γκεόργκι Φλιόροφ και Αντρέι Ζαχάρωφ, ο Κουρτσάτοφ αποκλήθηκε «πατέρας της σοβιετικής ατομικής βόμβας» (αλλά και αργότερα «πατέρας του πρώτου σοβιετικού πυρηνικού πυραύλου»). Συνεργάσθηκε επίσης, το 1950, με τον Ζαχάρωφ στην κατασκευή της πρώτης βόμβας υδρογόνου των Σοβιετικών, αλλά στην περίπτωση αυτή ο Ζαχάρωφ ήταν ο βασικός σχεδιαστ�
Ίγκορ Σούρικοφ         
ΡΏΣΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΌΣ
Ο Ίγκορ Εβγκένιεβιτς Σούρικοφ (ρωσικά: И́горь Евге́ньевич Су́риков) γεννήθηκε το 1965 και είναι Μοσχοβίτης ιστορικός, ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους ειδικούς στην ιστορία της Αρχαίας Ελλάδος, Δόκτωρας Ιστορικών Επιστημών και συγγραφέας περισσότερων από 150 δημοσιευμένων εργασιών, καθώς και σχεδόν δύο δεκάδων βιβλίων.