Ζ΄ Σταυροφορία - significado y definición. Qué es Ζ΄ Σταυροφορία
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Ζ΄ Σταυροφορία - definición


Ζ΄ Σταυροφορία         
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΊΑ ΤΟΥ 13ΟΥ ΑΙΏΝΑ ΣΤΗΝ ΑΊΓΥΠΤΟ
Έβδομη Σταυροφορία; Ζ' Σταυροφορία
Η Έβδομη Σταυροφορία ήταν μία Σταυροφορία με επικεφαλής τον Λουδοβίκο Θ΄ της Γαλλίας από το 1248 έως το 1254. Ο Χριστιανικός στρατός του Λουδοβίκου Ζ΄ ηττήθηκε από τον στρατό των Αγιουβιδών με επικεφαλής τον Φακρ-αλ-Ντιν ιμπν Σαϋκ αλ-Σουγιουκ και τους συμμάχους τους, τους Μπαρίγυα Μαμελούκους με επικεφαλής τον Φαρίς αντ-Ντιν Ακτάι, ton Μπαϊμπάρς αλ-Μπουντογκντάρι, τον Κουτούζ, τον Αϋμπάκ και τον Καλαβούν. Ο Σαϋκ αλ-Σουκούχ σκοτώθηκε στον πόλεμο και ο Λουδοβίκος Θ΄ συνελήφθη. Περίπου 800.000 μπεζάντ πληρώθηκαν ως λύτρα για την επιστροφή του. Abu al-Fida Al-Maqrizi Ibn Taghri
Η΄ Σταυροφορία         
  • Αναπαράσταση του θανάτου του Λουδοβίκου Θ΄ της Γαλλίας και της πολιορκίας της Τύνιδας, σε ζωγραφιά των μέσων του 15ου αιώνα.
Η Όγδοη Σταυροφορία ήταν μια σταυροφορία την οποία ξεκίνησε ο Λουδοβίκος Θ΄ της Γαλλίας κατά της δυναστείας των Χαφσιδών το 1270. Η όγδοη σταυροφορία μερικές φορές υπολογίζεται ως η έβδομη σταυροφορία αν καταμετρηθούν μαζί η Πέμπτη και η Έκτη Σταυροφορία του Φρειδερίκου Β΄ ως ενιαία Σταυροφορία.
Αντίοχος Ζ΄ Σιδήτης         
Ο Αντίοχος Ζ΄ Σιδήτης ή Ευεργέτης ήταν αυτοκράτορας της Δυναστείας των Σελευκιδών, βασιλέων της Συρίας κατά την ελληνιστική περίοδο. Ήταν γιος του Δημητρίου Α' Σωτήρα και αδελφός του Δημητρίου Β' Νικάτορα.