Ζάρα Ράδερφορντ - significado y definición. Qué es Ζάρα Ράδερφορντ
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Ζάρα Ράδερφορντ - definición


Ζάρα Ράδερφορντ         
Η Ζάρα Ράδερφορντ (αγγλικά: Zara Rutherford) (γενν. 5 Ιουλίου 2002) είναι Βρετανή-Βελγίδα αεροπόρος. Σε ηλικία 19 ετών, έγινε η νεότερη γυναίκα πιλότος που πέταξε μόνη της γύρω από τον κόσμο, μετά από ένα πεντάμηνο ταξίδι που ξεκίνησε στο Κόρτρεϊκ του Βελγίου στις 18 Αυγούστου 2021 και ολοκληρώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 στο ίδιο μέρος.
Έρνεστ Ράδερφορντ         
ΝΕΟΖΗΛΑΝΔΌΣ ΦΥΣΙΚΌΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΌΣ
Ράδερφορντ
Ο Έρνεστ Ράδερφορντ, 1ος Βαρώνος Ράδερφορντ του Νέλσον, μέλος του Τάγματος της Αξίας, μέλος της Βασιλικής Εταιρείας (πήρε αργότερα τον τιμητικό τίτλο Βαρώνος Ράδερφορντ του Νέλσον) ήταν σπουδαίος φυσικός και χημικός. Ο Ράδερφορντ ανακάλυψε ότι το άτομο έχει συγκεντρωμένο το θετικό φορτίο στο κέντρο του και το αρνητικό περιφερειακά και δημιούργησε το πλανητικό μοντέλο του ατόμου.
Zara         
  • Ένα κατάστημα Zara στο [[Χονγκ Κονγκ]].
Η Zara (στα ισπανικά , στα ελληνικά προφέρεται ) είναι εμπορική εταιρεία ένδυσης που ανήκει στον ισπανικό όμιλο Inditex, μαζί με άλλα γνωστά σήματα όπως Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius και Bershka. Ο όμιλος έχει την έδρα του στην πόλη Λα Κορούνια (γαλικιανά A Coruña) της επαρχίας της Γαλικίας, στην Ισπανία, όπου και άνοιξε το πρώτο κατάστημα Ζάρα το 1975.