Τάγμα ανίππων ιππέων - significado y definición. Qué es Τάγμα ανίππων ιππέων
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Τάγμα ανίππων ιππέων - definición


Τάγμα ανίππων ιππέων         
Γενικά στη στρατιωτική τακτική και ειδικότερα του ιππικού καθώς και στους ελάτες του πυροβολικού, ως άνιππος χαρακτηρίζεται ο ανήκων μεν σ΄ αυτά τα όπλα άνδρας, στερούμενος όμως ίππου (αλόγου) για διάφορους λόγους, είτε γιατί φονεύθηκε, είτε γιατί δεν του είχε χορηγηθεί εξ αρχής, είτε γιατί η ειδικότητά του να μη δικαιολογεί ίππο κ.λπ..
Τάγμα της Αλκάνταρας         
  • 100px
Το περίφημο ισπανικό Τάγμα της Αλκάνταρας ήταν ιπποτικό τάγμα που δημιουργήθηκε για τη προστασία της Καστίλλης κατά των Αράβων τον 12ο αιώνα. To 1176 το Τάγμα αυτό το αναγνώρισε ο Πάπας με τον χαρακτήρα του θρησκευτικού, οπότε και αυξήθηκε αριθμητικά και μετατέθηκε από το Φρούριο Περιέρο όπου έδρευε ως πολεμική αδελφότητα υπό το όνομα «Τάγμα του Αγίου Ιουλιανού» στη πόλη Αλκάνταρα, εκ της οποίας και έλαβε το επίσημο όνομα.
Τάγμα των Δομινικανών         
  • Θυρεός του Δομινικανού Τάγματος
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΌ ΤΆΓΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΉΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ
Τάγμα Αγίου Δομινίκου; Δομινικανοί μοναχοί; Δομινικανοί; Τάγμα Δομινικανών; Δομινικανό Τάγμα
Το Τάγμα του Αγίου Δομινίκου ή Τάγμα Ιεροκηρύκων (Ordo Praedicatorum, O.P.) είναι ένα θρησκευτικό τάγμα μοναχών, που ιδρύθηκε από τον ίδιον τον Άγιο Δομίνικο το 1215 με κύριο σκοπό τη σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων, την υπεράσπιση της πίστης και την καταπολέμηση των αιρετικών.