Τάγμα της Αγίας Άννας - significado y definición. Qué es Τάγμα της Αγίας Άννας
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Τάγμα της Αγίας Άννας - definición


Τάγμα της Αγίας Άννας         
Το Τάγμα της Αγίας Άννας (ρωσικά: Орден Святой Анны) ήταν τάγμα ιπποτών, αρχικά της επαρχίας του Χόλσταϊν και έπειτα της Ρωσίας που ιδρύθηκε από τον Κάρολο Φρειδερίκο, δούκα του Χόλσταϊν-Γκόττροπ στις 14 Φεβρουαρίου του 1735, προς τιμή της συζύγου του, Άννα Πετρόβνα, μεγάλης δούκισσας της Ρωσίας, κόρη του Πέτρου Α' της Ρωσίας. Το ρητό του Τάγματος ήταν «Amantibus Justitiam, Pietatem, Fidem» («για αυτούς που αγαπούν τη δικαιοσύνη, την ευσέβεια, και την πίστη»).
Τάγμα της Αλκάνταρας         
  • 100px
Το περίφημο ισπανικό Τάγμα της Αλκάνταρας ήταν ιπποτικό τάγμα που δημιουργήθηκε για τη προστασία της Καστίλλης κατά των Αράβων τον 12ο αιώνα. To 1176 το Τάγμα αυτό το αναγνώρισε ο Πάπας με τον χαρακτήρα του θρησκευτικού, οπότε και αυξήθηκε αριθμητικά και μετατέθηκε από το Φρούριο Περιέρο όπου έδρευε ως πολεμική αδελφότητα υπό το όνομα «Τάγμα του Αγίου Ιουλιανού» στη πόλη Αλκάνταρα, εκ της οποίας και έλαβε το επίσημο όνομα.
Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας         
ΔΉΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ
Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας; Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
Ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας είναι δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ελυμνίων, Κηρέως και Νηλέως. Η έκταση του δήμου είναι 585,39 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός του 12.