Τάγμα της Ακάνθου - significado y definición. Qué es Τάγμα της Ακάνθου
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Τάγμα της Ακάνθου - definición


Τάγμα της Ακάνθου         
Το Τάγμα της Ακάνθου (αγγλικά: Order of the Thistle) ή Τάγμα του Αγίου Ανδρέα είναι το αρχαιότερο και ευγενέστεροThe Most Ancient and Most Noble Order of the Thistle τάγμα της Σκωτίας. Ιδρύθηκε το 1687 και αναφέρει στο ιδρυτικό του καταστατικό ότι ανάγεται στον 8ο ή 9ο αιώνα, και ότι ανανεώθηκε το 1540 από τον βασιλιά Ιάκωβο Ε΄ της Σκωτία και πατέρα της Μαρίας Στιούαρτ, ο οποίος αφιέρωσε το τάγμα αυτό στον Άγιο Ανδρέα και περιόρισε τον αριθμό των ιπποτών του τάγματος αυτού σε 12 όσοι ήταν και οι άγιοι απόστολοι.
Τάγμα της Αλκάνταρας         
  • 100px
Το περίφημο ισπανικό Τάγμα της Αλκάνταρας ήταν ιπποτικό τάγμα που δημιουργήθηκε για τη προστασία της Καστίλλης κατά των Αράβων τον 12ο αιώνα. To 1176 το Τάγμα αυτό το αναγνώρισε ο Πάπας με τον χαρακτήρα του θρησκευτικού, οπότε και αυξήθηκε αριθμητικά και μετατέθηκε από το Φρούριο Περιέρο όπου έδρευε ως πολεμική αδελφότητα υπό το όνομα «Τάγμα του Αγίου Ιουλιανού» στη πόλη Αλκάνταρα, εκ της οποίας και έλαβε το επίσημο όνομα.
Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας         
  • Χάρτης με τις χώρες που έχουν διπλωματικές (κυπαρισσί) ή άλλες διεθνείς σχέσεις (ανοικτό πράσινο) με το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας.
Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας (Ιταλικά: Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta, Λατινικά: Supremus Ordo Militaris Melitensis), αναφερόμενο συχνά και ως Τάγμα της Μάλτας ή απλά Ιππότες της Μάλτας, είναι τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με έδρα τη Ρώμη. Η επίσημη γλώσσα των μελών του είναι τα ιταλικά.