Τάγμα της Απελευθέρωσης - significado y definición. Qué es Τάγμα της Απελευθέρωσης
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Τάγμα της Απελευθέρωσης - definición


Τάγμα της Αλκάνταρας         
  • 100px
Το περίφημο ισπανικό Τάγμα της Αλκάνταρας ήταν ιπποτικό τάγμα που δημιουργήθηκε για τη προστασία της Καστίλλης κατά των Αράβων τον 12ο αιώνα. To 1176 το Τάγμα αυτό το αναγνώρισε ο Πάπας με τον χαρακτήρα του θρησκευτικού, οπότε και αυξήθηκε αριθμητικά και μετατέθηκε από το Φρούριο Περιέρο όπου έδρευε ως πολεμική αδελφότητα υπό το όνομα «Τάγμα του Αγίου Ιουλιανού» στη πόλη Αλκάνταρα, εκ της οποίας και έλαβε το επίσημο όνομα.
Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας         
  • Χάρτης με τις χώρες που έχουν διπλωματικές (κυπαρισσί) ή άλλες διεθνείς σχέσεις (ανοικτό πράσινο) με το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας.
Το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα του Ξενώνα του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Ρόδου και της Μάλτας (Ιταλικά: Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta, Λατινικά: Supremus Ordo Militaris Melitensis), αναφερόμενο συχνά και ως Τάγμα της Μάλτας ή απλά Ιππότες της Μάλτας, είναι τάγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με έδρα τη Ρώμη. Η επίσημη γλώσσα των μελών του είναι τα ιταλικά.
Θεολογία της Απελευθέρωσης         
  • Προτομή του Καμίλο Τόρες, ο οποίος αποτέλεσε εμβληματική μορφή για τη Θεολογία της Απελευθέρωσης
Η Θεολογία της Απελευθέρωσης είναι θεολογικό ρεύμα της χριστιανικής πίστης. Αναπτύχθηκε τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 μέσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Λατινικής Αμερικής και έχει εξελιχθεί σε διεθνές διαδογματικό κίνημα.

Wikipedia

Τάγμα της Απελευθέρωσης
Το Τάγμα της Απελευθέρωσης (Ordre de la Libération) είναι ένα Γαλλικό Τάγμα του οποίου τα μέλη είναι ήρωες της Απελευθέρωσης της Γαλλίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι μια εξέχουσα τιμή, η δεύτερη υψηλότερη μετά την Λεγεώνα της Τιμής (Légion d’Honneur) και μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων και στρατιωτικών μονάδων την έχουν αποκτήσει, αποκλειστικά για πράξεις που επιτεύχθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.