Χάθα γιόγκα - significado y definición. Qué es Χάθα γιόγκα
Diclib.com
Diccionario en línea

Qué (quién) es Χάθα γιόγκα - definición


Χάθα γιόγκα         
Η Χάθα Γιόγκα (Σανσκριτικά: हठयोग) αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς κλάδους της γιόγκα στο Δυτικό κόσμο και είναι η βάση μέσα από την οποία ξεκίνησαν και άλλα είδη γιόγκα όπως η Kundalini, η Bikram και η Αστάνγκα. Επικεντρώνεται στη σωματική υγεία και στην πνευματική ευεξία.
Γιόγκα         
ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΦΥΣΙΚΉ, ΝΟΗΤΙΚΉ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΉ ΠΡΑΚΤΙΚΉ Ή ΜΑΘΗΤΕΊΑ ΜΕ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΝΔΊΑ
Η Γιόγκα (Σανσκριτικά, Ακουστικό αρχείο), είναι μία φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική ή μαθητεία που προέρχεται από την Ινδία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχολών, πρακτικών και στόχων στον Ινδουισμό, Βουδισμό (ιδιαίτερα στον Βαζραγιάνα ΒουδισμόChogyam Trungpa (2001) The Lion's Roar: An Introduction to Tantra.
Κουνταλίνι-Γιόγκα         
  • Αυτή είναι μια φωτογραφία του Γιόγκι Μπάτζαν το 1985.
  • Χειρόγραφη ζωγραφική ενός γιόγκιν σε διαλογισμό, που δείχνει τα τσάκρα και τα τρία κύρια κανάλια του σώματος.
Η κουνταλίνι γιόγκα είναι μια από τις κατευθύνσεις της γιόγκα, ένα σύστημα ασκήσεων που έχει σχεδιαστεί για να ανυψώνει την ενέργεια της κουνταλίνι από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέσω της τακτικής πρακτικής του διαλογισμού, της πραναγιάμα, των συμπλεγμάτων ασάνα και της ψαλμωδίας μάντρα. Η ενέργεια της κουνταλίνι πρέπει σταδιακά να περάσει από όλα τα επόμενα τσάκρα μέχρι το υψηλότερο, όπου πρέπει να συγχωνευθεί με τη θεότητα, καθώς και την παύση της συνείδησης του ίδιου του γιόγκι.