Şehzade Mustafa - definizione. Che cos'è Şehzade Mustafa
Diclib.com
Dizionario in linea

Cosa (chi) è Şehzade Mustafa - definizione


Şehzade Mustafa         
PRINS VAN AMASYA
Şehzade Mustafa Muhlisi (Manisa, 1515 - Konya, 6 oktober 1553) was de prins van Amasya van 1541-1553. Hij was de eerstgeboren zoon van sultan Süleyman I en zijn concubine Mahidevran Sultan.
Mustafa Abdülcemil Cemilev         
  • Mustafa Abdülcemil Cemilev (2014)
RUSSISCH POLITICUS
Mustafa Cemilev; Moestafa Abdoeldzjemil Dzjemilev; Mustafa Abdülcemil Qırımoğlu; Mustafa Abdulcemil Cemilev; Mustafa Abdulcemil Qirimoglu
Mustafa Abdülcemil Cemilev (Cyrillisch: Мустафа Абдульджемиль Джемилев; Moestafa Abdüldzjemil Dzjemilev; Russisch: Мустафа Абдулджемиль Джемилев; Moestafa Abdoeldzjemil Dzjemilev; Oekraïens: Мустафа Абдульджеміль Джемілєв, Moestafa Abdoeldzjemil Dzjemiljev) (Mizjritsjtsjja, 13 november 1943), ook wel Mustafa Abdülcemil Qırımoğlu (Cyrillisch: Мустафа Абдульджемиль Къырымогълу) genoemd, is een van de bekendste mensenrechtenactivisten in de Sovjet-Unie en het hoofd van de Nationale Beweging van de Krim-Tataren. Hij werd vaak door het Sovjet Communistische Regime vervolgd voor zijn daden en politieke standpunten.
Nawshirwan Mustafa         
  • Nawshirwan Mustafa
POLITICUS UIT IRAK
Nawshirwan mustafa
Nawshirwan Mustafa (Koerdisch: Nawshirwan Mistefa) (Slemani 1944 - aldaar, 19 mei 2017) was een Koerdisch politicus, strateeg en historicus. Hij was de medestichter, en tot december 2006 de vicesecretaris-generaal, van de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK).