H2-receptorantagonist - definizione. Che cos'è H2-receptorantagonist
Diclib.com
Dizionario in linea

Cosa (chi) è H2-receptorantagonist - definizione


H2-receptorantagonist         
De H2-receptorantagonisten zijn een type maagzuurremmers, medicijnen die de afgifte van maagzuur remmen. H2-antagonisten doen dit door een binding aan te gaan met H2-receptoren in de maagwand.
Antagonist (biochemie)         
  • Structuur van atropine, een acetylcholinereceptorantagonist die toegepast wordt als tegengif bij sommige vergiftigingen en voor pupilverwijding in de [[oogheelkunde]].
  • Structuur van naltrexon, een endorfinereceptorantagonist die gebruikt wordt om de gevolgen van overdoseringen met [[opioiden]] te onderdrukken.
CHEMISCHE STOF DIE HET EFFECT VAN EEN AGONIST GEBONDEN AAN EEN RECEPTOR REDUCEERT OF VERHINDERD
Antagonist (geneeskunde); Receptorantagonist; Antagonist (medicijnen)
Een antagonist is een stof die zich bindt aan een receptor zonder een biologische respons op te roepen, en daarmee de werking van een agonist dempt of bij verzadiging van de receptor zelfs verhindert. Zoals een agonist een respons veroorzaakt, blokkeert een antagonist die respons.
Nemo H2 (schip, 2009)         
SCHIP UIT 2009
Fuel Cell Boat; Nemo H2
De Nemo H2 is een door het samenwerkingsverband Fuel Cell Boat ontwikkelde rondvaartboot voor 88 personen in Amsterdam waarbij de stroom voor de elektromotor wordt opgewekt door een brandstofcel op waterstof. Het is de eerste rondvaartboot voor 88 personen in Nederland met een brandstofcel.